MALZEMELER
Tavuk baget, veya tavuk pirzola
2 su bardağı pirinç
1 orta boy soğan
2 yemek kaşığı tel şehriye ( Şart değil)
Tuz
Karabiber
3,5 su bardağı tavuk suyu
YAPILIŞI
Pirinçlerin üzerini geçecek kadar sıcak suda yarım saat bekletin. Tavuk parçalarını bol suda güzelce haşlayın
Sıcak suda beklettiğiniz pirincin nişastalı suyu çıkana dek yıkayıp süzelim. İçine yemeklik doğranmış soğanımız, biraz kavuralım Tel şehriyeyide ekleyip kızartalım üzerine pirinci ilave edip biraz daha kavuralım. Fırın kabına pirincimizi yayalım üzerine tavukları yerleştirelim.
Üzerine 3,5 su bardağı tavuk suyu ilave edip karabiber ve tuzu ekleyelim.
200 derece fırında pirinç suyunu çekene kadar pişirelim.Sıcak olarak servis yapalaım
AFİYET OLSUN
No comments:
Post a Comment