Allah Ne Verdiyse
- ANASAYFA
- HAKKIMDA
- ILETISIM
- Değmesin Yağlı Boya
Gnocchi benceli..
Gönderen Allah ne verdiyse On 21 Şubat 2014 Cuma 14 yorum
Es selamü aleyküm dostlar
Hayirli nurlu cumalar diliyorum hepinize .Ne yazsam ne desem bilmiyorum .
kelime haznem son günlerde dibe vurmakda vardir bir hikmeti diyelim
kelimeler bitsede yasam her halükarda devam ediyor
sizlere bu gün farkli bir tarif verecegim türk mutfaginda ne kadar bilinir sevilir bilmiyorum
ama lezzet olarak güzel gnocchi i.bana göre tüketilmeli zira tok tutmasi sebebiyle ile uzun süre aciktirmiyor ,normal makarnaya göre cok daha besleyici.
italyanlarin geleneksel yemegidir gunocchi .ama verecegim tarif benim bana ait
sanildigi kadar zaman almayan, bir makarna pisirilen sürede hazirlanabilen bir lezzet .verdigim miktar 6 kisiye yeterlidir diyorum doyurucu olmasi sebebiyle cok fazla yiyemezsiniz bir tabak yeterli oluyor
Malzeme
300 gr krem peynir (labne
100 gr un
150 gr ince irmik
1 yumurta
tuz karabiber
&
sosu icin gerekli malzeme
2,5 yemek kasigi tereyag
1 kurusogan
2 dis sarimsak
4 dilim pastirma
250 gr ispanak yapragi (taze yapraklardan)
tuz karabiber
en üzerine parmesan peyniri
hamur malzemelerini yogurma kabina koyup, elimizle karistirip hemen toplarlayalim
sakin fazladan un koymayin,cok yogurmayin . hamuru keserken de un kullanicaz .normal hamur gibi yogurursaniz hamurunuz sertlesecektir. elinizle karistirip toplarlamaniz kafi .üzerini bir bez ile örtüp 15 dakika dinlendirelim. bu arada biz sosunu hazirlayalim (hamurun tuzunu ayarlamak önemli bir tatli kasigi silme tuz bize ideal geldi. az olursa yavan olabilir damak zevkinize göre ayarlayin ama az olmasin
ispanak yapraklarini saplari olmadan temizleyin yikayip süzdürün
hamurlarimizi haslayacagimiz suyumuzu tencereye doldurup diger tarafta ocaga koyup kaynamaya birakin icersine tuz atmayi unutmayin. hamurlarimizi makarna gibi haslayacagimiz icin hazirda beklesin
sosu hazirlayacaginiz tavaya tereyagini ince dogradimiz kurusogani ve sarimsagi
ince kücük seritler halinde dogradigimiz pastirmayi beraberce ocag koyup hafiften kavuralim
ocagin alti cok acik olmasin
hemen hafif iri dogradimiz ispanak yapraklari ilave edelim .bir iki karistiralim ispanaklar sinince
üzerin bir türk kahvesi fincani su ekleyip yanmadan soteleyelim tuz karabiber arzu ederseniz yukariya yazmadim cok az miktar muskat rendesi ekleyebilirsiniz .ocagin altini en kisik ayara alip sicak tutalim
koydugumuz su yanmasini ekleyecektir ama dikkatli olun yanmasin
hamurumuzu bol un serptigimiz tezgaha koyalim.tekrar yogurmadan bicak ile dörde bölelim böldügümüz her parcayi rulo seklinde yuvarlayarak uzun seritler hazirlayalim .
resimde rulom iri duruyor ben önce biraz iri yapmistim resimi cektikten sonra esimin istegi üzere lokmalari daha kücülttüm
yani seritleri isaret parmaginiz kalinliginda olmasi kafi
kesilen her lokma kabuklu findik iriliginde olursa yemesi cok daha zevkli
ben catalla üzerine geleneksel desenini yaptim.desen icin catal ile hafif hamurlarin üzerine bastirin sartmi bunu yapmak ? yoo arzunuza kalmis .ama ben yaptim
kestigimiz hamurlarimizi, kaynadiktan sonra alti kisik ayarina alinan tenceremize yavasca birakalim.
hepsini bir seferde birakin icersine .kaynattiginiz su az olmasin hamurlar rahat hareket edebilmeli
pisen hamurlar su yüzüne cikinca pismis demektir .
bu bir kac dakika sürüyor basindan ayrilmayin sakin kevgirle alarak
hazirladigimiz sicak bekleyen sosumuza ekleyelim
güzelce karistiralim. üzerine bir miktar parmesan peyniri rendeleyelim
yoksa parmesan peyniri, tulum peyniride olur.ama bulursaniz lütfen parmesan peyniri olsun
ben öglen yemegi icin yapmistim gnocchi yi ögleden sonra kizim tekrar okula giderken kapida bagiriyordu, kalani yemegin sakiiiin. gelince ben yiyecegim anneeee
cocuklariniz cok sevecek emin olun tam onlarin disine göre bu tarif .
elhamdülillah.Allahim olmayan kullarinda ver
afiyet olsun dostlar daim dualara talibim
Muhabbetle
Tweet
Pin It
No comments:
Post a Comment