4 Su bardağı un
yarım paket yaş maya
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı oda ısısında yoğurt suyu
1 tatlı kaşığı tuz
2 YEMEK KAŞIĞI TERE YAĞ
Un elenir ortası açılıp yaşmaya unun ortasına ufalanır,ılık su, yoğurt suyu ve süt ilave edilerek parmak uçlarımızla maya eritilir,un yavaş yavaş yavaş çekilir mayayla tuzu temas ettirmeden tuz katılır,kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurulur,5 dakika dinlendirilip,12 eşit parçaya bölünür.Kelepçeli kek kalıbı tere yağ ile yağlanır. Tere yağ eritilip ılınır.Hamurların bir tanesi ayrılır ,diğerleri çay tabağı büyüklüğünde açılıp yarısı eritilen tereyağına arkalı önlü batırıp çıkartıyoruz ikinci bezeyi de aynı şekilde yarısını arkalı önlü tereyağına batırıp ilk bezenin yağsız olan kısmının üzerine gelecek şekilde bütün bezeler bitene kadar bütün yerleştirilip en son bezemizi açmadan kalıbın ortasına yerleştiriyoruz . Kalan yağımızı da hamurun üzerine döküp 2 katı olana kadar mayalanmasını bekliyoruz ortasına çörek otu kenarlarına susam döküp 180 derecede ısıtılmış fırında pişiriyoruz.OKTAY USTANIN NEFİS BİR TARİFİ BİR DAHAKİ SEFERE ZEYTİN EZMELİ CEVİZLİ VE HAŞHAŞLI DENEYECEĞİM
No comments:
Post a Comment