Tuesday, May 6, 2014

yumurtalı irmik helvası






Yapımı gayet kolay ve fazlasıyle lezzetli, yumurtalı irmik helvası. Malzemelerin katlarını alarak istediğiniz miktarda helva yapabilirsiniz. Helvanın yapımıda kullanılan malzemelerin ölçüleri önemli olduğu kadar, tereyağı ölçüsüde bir o kadar önemli. Tarifimde verdiğim iki yemek kaşığı dolusu tereyağı ölçüsü en az 50 gr. olmalıdır. Helvanızı yaparken yağ miktarı 50 gramdan fazla olabilir, ama az olmamalıdır. Ağızınıza layık dondurma ile servis edilebilen süper ötesi bir helva, yumurtalı irmik helvası. Yapın tadın, damaklarınız şenlensin. 






 yumurtalı irmik helva malzemesi

bir bardak irmik

bir buçuk bardak süt

bir yumurta

iki kaşık tereyağı

iki kaşık çam fıstığı



yumurtalı irmik helva yapımı

süt ile şekeri bir kap içinde karıştırın

ve kısık ateşte ılıttıktan sonra içine bir yumurta kırın

karışımı çırma teli ile çırpın ve ocağı söndürün

tencerede, tereyağı içinde fıstığı pembeleşinceye kadar kavurun

üzerine irmiği ilave edin, kısık ateşte 4-5 dakika kadar kavurun

ardından sütlü karışımı ilave edin ve koyulaşıncaya kadar karıştırın

malzeme koyulaşınca ocağı söndürün, tencerenin kapağını kapatın

ardından helvanızı yarım saat dinlendirin

ve gönlünüzce servis edin.

afiyet bal şeker olsun


TABLET YEMEK TARİFLERİ etliye sütlüye karışmaz şıppadanak tarif blogu http://hevenk.blogspot.com/

No comments:

Post a Comment