Yapımı gayet kolay ve fazlasıyle lezzetli, yumurtalı irmik helvası. Malzemelerin katlarını alarak istediğiniz miktarda helva yapabilirsiniz. Helvanın yapımıda kullanılan malzemelerin ölçüleri önemli olduğu kadar, tereyağı ölçüsüde bir o kadar önemli. Tarifimde verdiğim iki yemek kaşığı dolusu tereyağı ölçüsü en az 50 gr. olmalıdır. Helvanızı yaparken yağ miktarı 50 gramdan fazla olabilir, ama az olmamalıdır. Ağızınıza layık dondurma ile servis edilebilen süper ötesi bir helva, yumurtalı irmik helvası. Yapın tadın, damaklarınız şenlensin.
yumurtalı irmik helva malzemesi
bir bardak irmik
bir buçuk bardak süt
bir yumurta
iki kaşık tereyağı
iki kaşık çam fıstığı
yumurtalı irmik helva yapımı
süt ile şekeri bir kap içinde karıştırın
ve kısık ateşte ılıttıktan sonra içine bir yumurta kırın
karışımı çırma teli ile çırpın ve ocağı söndürün
tencerede, tereyağı içinde fıstığı pembeleşinceye kadar kavurun
üzerine irmiği ilave edin, kısık ateşte 4-5 dakika kadar kavurun
ardından sütlü karışımı ilave edin ve koyulaşıncaya kadar karıştırın
malzeme koyulaşınca ocağı söndürün, tencerenin kapağını kapatın
ardından helvanızı yarım saat dinlendirin
ve gönlünüzce servis edin.
afiyet bal şeker olsun
TABLET YEMEK TARİFLERİ etliye sütlüye karışmaz şıppadanak tarif blogu http://hevenk.blogspot.com/
No comments:
Post a Comment