Friday, December 13, 2013

TEL ŞEHRİYELİ TAVUK BURYAN PİLAVI



tel sehriyeli tavuk buryan pilavi 1


MALZEMELER

 Tavuk baget, veya tavuk pirzola

2 su bardağı pirinç

1 orta boy soğan

2 yemek kaşığı tel şehriye ( Şart değil)

Tuz

Karabiber

3,5 su bardağı tavuk suyu


YAPILIŞI

Pirinçlerin üzerini geçecek kadar sıcak suda yarım saat bekletin. Tavuk parçalarını bol suda güzelce haşlayın

Sıcak suda beklettiğiniz pirincin nişastalı suyu çıkana dek yıkayıp süzelim. İçine yemeklik doğranmış soğanımız,  biraz kavuralım Tel şehriyeyide ekleyip kızartalım  üzerine pirinci ilave edip biraz daha kavuralım. Fırın kabına pirincimizi yayalım üzerine tavukları yerleştirelim.

Üzerine 3,5 su bardağı tavuk suyu ilave edip karabiber ve tuzu ekleyelim.

200 derece fırında pirinç suyunu çekene kadar pişirelim.Sıcak olarak servis yapalaım


AFİYET OLSUN


No comments:

Post a Comment